تاریخ: چهارشنبه, 26 تیر,1398
نشست خبری مدیریت محترم عامل با اصحاب رسانه

نشست خبری مدیریت محترم عامل با اصحاب رسانه

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، جناب آقای مهندس ولدخانی مدیریت محترم عامل روز سه شنبه 98/04/25 در جلسه ای با حضور جمعی از اصحاب رسانه استان مرکزی که در سالن کنفرانس مجتمع برگزار شد، به تشریح برخی از اقدامات و فعالیت های بی سابقه شرکت پتروشیمی شازند پرداختند.

مدیریت محترم عامل ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مدیران مسئول نشریات و خبرگزاری های استان مرکزی در سخنانی بیان داشتند شرکت پتروشیمی شازند یکی از واحدهای تولیدی و اقتصادی شاخص استان بوده که با نیروهای متخصص و مجرب خود به سایر واحدهای پتروشیمی کشور خدمات ارزنده ارائه می نماید و مواد اولیه بیش از 5 هزار واحد پایین دستی را تامین و به صورت غیرمستقیم برای حدود 100 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است و محصولات تولیدی این شرکت دارای استانداردهای بین المللی می باشد و این محصولات به 25 کشور دنیا صادر می گردد.

ایشان با اشاره به استقرار صنایع مهمی چون پتروشیمی و پالایشگاه در منطقه اظهار داشتند جانمایی برای احداث این شرکت ها در منطقه انتخاب درستی نبوده و به دلیل نیاز این صنایع به منابع آب فراوان، استقرار آن در کنار دریا باعث حفظ منابع آب های زیرزمینی خواهد شد.

جناب آقای مهندس ولدخانی در ادامه به تشریح برخی از اقدامات و فعالیت های موثر و بی سابقه شرکت پتروشیمی شازند پرداخته و گفتند شد برای اولین بار در طول فعالیت پتروشیمی شازند به رقم بالای ۱۲۰۰ میلیارد تومان سوددهی دست یافته ایم که این دستاورد در عمر این شرکت بی سابقه است و این مهم با برنامه ریزی و مدیریت صحیح در تولید و با کنترل هزینه ها محقق گردید. در حال حاضر ماهیانه ۵۰ میلیارد تومان جهت هزینه پرسنل پرداخت می شود.

ایشان افزودند در سال گذشته نرخ خوراک مجتمع افزایش 100 درصدی داشت، در حالی که نرخ محصولات تولیدی شرکت شاهد رشدی 67 درصدی بود و قیمت گذاری خوراک و محصولات توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی مشخص می گردد و ما دخالتی در قیمت ها نداریم. ضمناً انتقال خوراک به مجتمع به جای آن که از پالایشگاه شازند و اصفهان و از طریق خط لوله و با هزینه کمتر انجام شود در حال حاضر از اقصی نقاط کشور توسط تانکر تامین می شود.

همچنین محصولات این شرکت به صورت کامل در بورس عرضه می شود و ما موظف هستیم موجودی خود را به صورت آنلاین به بورس اعلام کنیم و بخشی از محصولات این شرکت علیرغم تحمل زیان به جهت تامین نیاز کشور تولید می شود.

مهندس ولدخانی با اشاره به اینکه برای اولین بار فروش شرکت از ۵ هزار میلیارد تومان فراتر رفته گفتند اوایل سال ۹۷ تا آبان ماه به دلیل عدم کنترل های دقیق، دلال ها با توجه به پایین بودن قیمت ها و افزایش نرخ ارز فعالیت بسیار قوی در بازار داشتند و در این شرایط قاچاق محصولاتی از جمله تولیدات پتروشیمی ها برای آنها به صرفه بود و فعالیت دلال ها، بازار را حتی در خارج از کشور تحت تاثیر قرار داد و این حاصل تصمیم نادرست در حوزه تک نرخی شدن قیمت ارز بود.

ایشان با اشاره به میزان صادرات شرکت پتروشیمی شازند در سال 97 عنوان کردند در سال گذشته شرکت پتروشیمی شازند رکورد ۳۷۰ میلیون دلاری صادرات را کسب نمود و بر این اساس ۵۰ درصد ارز استان توسط پتروشیمی شازند تامین شده است. ضمن این که  بیش از ۸۰ درصد این ارز حاصل از صادرات تبدیل به ارز نیمایی شده و مابقی برای تامین مایحتاج جهت انجام تعمیرات اساسی شرکت صرف می شود و با تایید بانک مرکزی، شرکت پتروشیمی شازند در بین سایر شرکت های پتروشیمی کشور، بیشترین میزان ارز را به کشور وارد و تحویل نموده است.

مدیریت محترم عامل به تحریم های ظالمانه ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره نموده و بیان داشتند پتروشیمی شازند اولین پتروشیمی کشور بود که دوره اول تحریم ها تحریم شد و در نتیجه تحریم های دوره دوم تاثیر چندانی بر این مجموعه نگذاشت، اما در خصوص صادرات محصولات مشکلاتی در ارتباط با حمل و نقل دریایی ایجاد گردید که علیرغم فشارهای ناشی از تحریم ها و موانع متعدد در انتقال پول، شرکت پتروشیمی شازند توانست  در ۱۳ کشور حوزه CIS بازارهای صادراتی جدید ایجاد نماید.

جناب آقای مهندس ولدخانی با اشاره به جذب نیروهای جدید در شرکت عنوان کردند در شرایطی که ایجاد یک شغل برای دولت هزینه بالایی دارد، شرکت پتروشیمی شازند در دو سال گذشته ۷۵۰ نفر نیرو از طریق آزمون را بدون توجه به سفارشات به صورت دائم جذب نموده و 200 نفر نیز به صورت موردی و کارگر فصلی در این شرکت فعالیت دارند.

ایشان سرمایه گذاری های شرکت در حوزه محیط زیست را شاخص و تمامی فعالیت ها را تحت نظارت و پایش آنلاین سازمان محیط زیست عنوان کرده و گفتند این واحد یکی از بزرگترین واحدهای مصرف کننده خوراک مایع است و چنین واحد صنعتی با این ویژگی خواسته یا ناخواسته عوارضی هم برای منطقه دارد ، ولی خدمات ارزنده و اقدامات موثر این شرکت در منطقه بیش از مضرات آن است.

مهندس ولدخانی یادآور شدند درخصوص آلودگی یکی از چاه های منطقه نیز اخیراً با بررسی های کارشناسی مشخص شد که این آلودگی از ناحیه پتروشیمی نبوده است. همچنین بخش عمده ای از پساب تولیدی در این مجموعه تصفیه می گردد و هیچ بخشی از  این پساب به خارج از مجتمع راه پیدا نمی کند و  در سال گذشته ۱۰ هکتار زمین خریداری و استخرهایی احداث شد که این استخرها سهم مهمی در کنترل سیلاب های اخیر و تغذیه آب های زیرزمینی داشت و این شرکت در سیل اخیر کمک های موثری را به روستاهای منطقه انجام داد. اما متاسفانه اقدامات موثر شرکت در این خصوص در پاره ای از مواقع مورد بی مهری قرار می گیرد.

مدیریت محترم عامل در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به درپیش بودن تعمیرات اساسی شرکت این تعمیرات را اقدامی بی سابقه عنوان کرده و گفتند تعمیرات اساسی شرکت از اول مرداد ماه سال جاری به مدت یک ماه با توان، تخصص و دانش فنی همکاران انجام خواهد گرفت و بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان تجهیزات برای این تعمیرات فراهم شده و ۲ هزار نفر نیرو که بیشتر از اهالی همین منطقه هستند در اورهال مجموعه فعالیت خواهند کرد.

ایشان به اقدامات شرکت در بومی سازی دانش فنی و ساخت قطعات با توان داخلی پرداخته و اظهار نمودند در سال گذشته حدود 650 قطعه حساس واحدهای تولیدی مجتمع توسط همکاران شرکت بومی سازی شده است. در سال 97 بیش از ۱۰ گرید جدید در مجتمع تولید شده است و اخیراً گرید جدید دیگری به نام تجاری  RP801 برای نخستین بار در کشور توسط تیم کارشناسی شرکت تولید گردیده که در ساخت سرنگ و سرم کاربرد داشته و به دلیل تحریم ها امکان ورود این گرید به کشور وجود نداشت. همچنین با همکاری مشترک با شرکت پژوهش و فناوری کاتالیست SAC500 بومی سازی گردید که این کاتالیست در تولید محصول PE100 کاربرد دارد که این محصول کاربرد فراوانی در تولید لوله های انتقال آب و گاز دارد.

مهندس ولدخانی یادآور شدند شرکت پتروشیمی شازند در سال گذشته مبلغی بالغ بر ۱۰۳۵ میلیارد تومان مایحتاج مورد نیاز خود را از واحدهای صنعتی، تولیدی و اصناف مختلف داخل استان خریداری کرده است.

مدیریت محترم عامل در خصوص پروژه های در دست اقدام شرکت اظهار نمودند یکی از پروژه های اساسی و حیاتی این شرکت اجرای طرح جامع آب و پساب است که نزدیک به 10 میلیون یورو و بازه زمانی دو ساله برای این پروژه تعریف شده است، چراکه اگر این پروژه عملی نگردد با همین روند و استفاده از آب های زیرزمینی ، درآینده دچار مشکلات می شویم. هرچند بخشی از کار به جوینت خارجی نیاز دارد که شرایط موجود بین المللی می تواند اینکار را با تاخیر مواجه کند.

همچنین شرکت پتروشیمی شازند آمادگی خود جهت دریافت پساب شهرهای مهاجران، شازند و اراک را اعلام داشته است تا با خرید و تصفیه این پساب ها بتواند از ذخایر آبی منطقه کمتر استفاده نماید.

ایشان در خصوص پروژه ساخت بیمارستان شهرستان شازند نیز گفتند ساخت بیمارستان نیازمند سرمایه گذاری بسیار زیادی است که اختصاص مبلغ مورد نظر در اختیار مدیرعامل و اعضای هیات مدیره نمی باشد و تصمیم گیری در این خصوص بر عهده سهامداران عمده شرکت می باشد.

در سال 95 مقرر گردید شرکت 40 میلیارد تومان برای ساخت بیمارستان اختصاص دهد و در این زمینه مذاکرات متعددی با مسئولین علوم پزشکی استان صورت پذیرفت، اما در حال حاضر با توجه به افزایش هزینه ها و خصوصاً هزینه 2 میلیارد تومان برآورد برای هر تخت بیمارستانی، با صرف این مبلغ نمی توان اقدام به ساخت بیمارستان کرد. ضمن این که مکان یابی این بیمارستان به درستی انجام نشده و نکته دیگر اینکه بیمارستان موجود در شهر شازند نیز دارای تخت های خالی است.

در این جلسه جناب آقای مهندس ولدخانی ضمن پاسخگویی به سوالات خبرنگاران حاضر در جلسه به موارد دیگری از اقدامات شرکت پتروشیمی شازند در حوزه مسئولیت های اجتماعی از جمله همکاری های دوجانبه شرکت با دانشگاه ها و مراکز علمی و شرکت های دانش بنیان، آمادگی شرکت جهت همکاری با ارگان ها و نهادهای مختلف برای استفاده از مجموعه های ورزشی و درمانی شرکت در مهاجران، صرف هزینه 25 میلیارد تومانی جهت صدور اسناد 2500 واحد مسکونی در شهر مهاجران و همکاری با اداره برق و رفع مشکل برق این منازل، اعلام آمادگی شرکت جهت همکاری و کمک به فدراسیون های ورزشی اشاره داشتند.

همچنین مدیریت محترم عامل در خصوص فروش سهام شرکت پتروشیمی شازند با توجه به دستور العمل واگذاری سهام شرکت های زیرمجموعه بانک ها اظهار کردند تاکنون چندین مورد آگهی در خصوص واگذاری سهام شرکت منتشر گردیده اما تاکنون مشتری با صلاحیتی برای خرید این سهام پیدا نشده است و از آنجاکه market capital  شرکت به 10 هزار میلیارد تومان رسیده کسی توان خرید این سهام را ندارد. البته در گذشته سرمایه گذاری آستان قدس برای اینکار اظهار تمایل کرده بود اما در حال حاضر مشتری جدی در این رابطه وجود ندارد.

پس از این جلسه خبرنگاران و اصحاب رسانه از نزدیک از واحدهای مجتمع بازدید نموده و توضیحات مبسوطی در خصوص فعالیت ها و تولیدات این واحدها برای ایشان ارائه شد.